сряда, 4 декември 2019 г.

(Дез)информация/Анализи Tsargrad.tv: Със санкциите срещу Турция САЩ ще докажат, че опъват чадър над сирийските терористи


Tsargrad.tv: Със санкциите срещу Турция САЩ ще докажат, че опъват чадър над сирийските терористи
 
Одобрението от Сената на САЩ за санкции срещу Турция поради антитерористичната операция в Сирия ще стане официалната "картина" на Вашингтон в подкрепа на терористите. Това заяви политическият анализатор Владимир Карасев.
По-рано стана известно, че комисията по външни отношения на Сената на САЩ ще обсъди проектозакон за санкциите срещу Турция. Причината за това беше антитерористичната операция на Анкара срещу кюрдските бойци, както и закупуването на руските системи С-400. Законопроектът предлага да се ограничи продажбата на американски оръжия в Турция и да се наложат санкции срещу турските държавни служители, които отговарят за доставките на оръжия и военната операция на Анкара в Сирия.
Това не е първият път, когато американците заплашват турския президент със санкции поради сътрудничество с руското министерство на отбраната, включително и за системата С-400, заяви Владимир Карасев. Причината сенатът на САЩ да реши да обмисли въвеждането на антитурски санкции в момента е, защото Ердоган не се е съобразил с исканията на Тръмп да спре операцията за почистване на сирийска територия от кюрдски бойци, смята политологът.
"Няма съмнение, че Сенатът ще одобри антитурските санкции. По този начин още един законодателен орган на САЩ официално ще призне, че терористите в Сирия се финансират и защитават от Вашингтон", заяви Владимир Карасев в разговор с ФАН.

Коментар на БА 
Москва все по-енергично се заема със „защитата“ на Ердоган срещу САЩ, което поставя турския президент в абсурдна за него позиция. Разбира се информационната и медийна протекция на Путин само изостря подозрителността във Вашингтон и свива полето за маневри на самия турски президент. Целта е ясна – да „погали“ егото му и окуражи по-ярки антиамерикански действия. След уточнението на НАТО, че С-400 на Турция ще останат извън колективната система за защита на въздушното пространство на НАТО, Турция е изправена пред огромно логистично предизвикателства да оперира новата ЗРК система от Русия и в същото време да интегрира защитата си по линия на НАТО с тази по собствена линия. При равни други условия се създават предпоставки за дублиране и конфликт, което носи рискове за самата Турция.


Няма коментари:

Публикуване на коментар