четвъртък, 14 януари 2016 г.

Политически земетръси - под стрес политиците грешат

Атаката срещу Румяна Бъчварова без всякакво съмнение идва от Кой? и неговите медии. Не, че е безгрешна, но да си припомним кой води в процеса на разследване и обвинение - Прокуратурата. 
Да не би определението за убийството на Тодор или на Антов да е на МВР? Води се много мръсна игра, ще активират просфсъюзите, бизнес организациите за да ескалират напрежението. Сарайско-библиотекарите сили контролират всички ключови елементи на службите за сигурност - ДАНС, следствие, НРС, НСО, успяха да блокират неконтролиран от тях шеф на военното разузнаване и разбира полиция, ДАТО и другите ключови служби на МВР. 
И Борисов не смее да реагира - Пеевски нарежда на НСО да свали охраната на Местан и никой не намира за нужно да реагира. Утре Пеевски ще се обади да свалят Борисов и ще го направи. И тогава няма кой да защити премиера, защото междувременно ще си изгорил мостовете към естествените си съюзници в търсене на баланси и стабилност с хора, които вече са го сваляли от власт. 
Сега във фокуса на "виновността" се оказва Бъчварова - удобно, нали? 
Без да премахнат Бъчварова не мога да реализират плана на Цветанов за съуправление на ГЕРБ с ДПС, вече открито. 
Именно липсата на предсказуемост и принципност е главния проблем във философията на управление на Борисов - гледа на Изток, говори на Запад, защитава Бъчварова, но толерира Цветанов, който иска да я компрометира /разбира се не открито, а чрез прокситата в ДПС/. Изобщо излъчва несигурност, изглежда неуверен и не е толкова силен, колкото Пеевски и Доган да се разпорежда в партията си както те в ДПС.
Кой? взаимодейства с Домусчиев, който използва бизнес организацията си за откровено политически цели. Не съм сигурен какъв е статута на решенията и позициите, които се озвучват от името на КРИБ и от далеч. Не съм сигурен дали това е обща позиция на управителните органи или е позиция на лидера.
Вече имаше подобен случай с ярката атака срещу американските централи.
В същност докато Борисов се бори и недоволства от Радан Кънев, че му пречи на управлява по формулата "на яве" с РБ, а зад кадър чрез Цветанов с ДПС и АБВ, именно Кой? ще го свали от власт. Отново.
Радан просто разгада какво ни чака и овреме се измъква от ситуацията.
Вчера Цветанов еднозначно повтори теза за стабилността и за големите плаващи мнозинства.
Ултиматумът не е от Реформаторите, а от Доган и Кой?
Демоните от миналото на Борисов отново изплуваха и се оказа, че той не може да се еманципира от тях. Играе на много фронтове, различни игри с различна стратегия - за да си осигури пространство за "стабилно" управление. 
Но само личните му усилия и харизма няма да са достатъчни. 
Само със страхуване на обществото, че ще стане по-лошо без него, няма да стигне до никъде.
Просто стигна границите на изповядваната от него управленска философия - на власт без реформи, която вероятно бе удачна за по-спокойни времена, за икономика която се саморазвива и общество, което се самоконтролира. 
България вече навлиза в шокова зала и единствено радикалните действия и позиции имат значение..
Война е, трябват генерали.

1 коментар:

  1. Генералите са изпълнители. По скоро трябват лидери подкрепени от "генерали".

    ОтговорИзтриване