понеделник, 29 февруари 2016 г.

Клуб Z: Русия или Турция - не това е въпросът

Попадна ми видеоклип на изпълнение на Ку-Ку Бенд по одобрителния поглед на Слави Трифонов на песен в прослава на бомбардировките на руски военни самолети в Сирия. Изпълнено по всички канони на официалната руска пропаганда. Никакви детайли, никакви съмнения, че тези самолети може да убиват и невинни хора. Това са те хибридните войници или използвайки думите на Ленин - "полезните идиоти".
Още на времето писах, че проекти от типа "Бареков" като този на Слави Трифонов могат да бъде използвани като острие в пропагандни и хибридни войни. В България всичко е пиар и шоу и никой не трябва да се изненадва, че услугите на шоумени на търсени. Той е честолюбив и с чувство за мисия, което се използва. Планът не е сложен, включва повторение на концертът днес - за да напомни колко подкрепа има. Колко от Вас имат телевизия зад гърба си за да проектират върху обществото собствената си визия? Колко имат и финансовия ресурс?
Трифонов работи върху слабите места на управлението и лично на Борисов. Терен за атака - колкото искате. Референдумът е носещ проект - сбор от популистки идеи - не толкова за свалянето на Борисов, а за мобилизация на структури и сили, и най-вече за отслабване на премиера за да "омекне" и се съгласи да следва статуквото
Не случайно Борисов каза, че започват компроматите, нещо за което предупредих преди време. Не толкова записи на разговори, колкото неща от личния му живот. Загубата на Ваньо Танов го лишава от ключов съюзник.
Не мислете, че в цялата ситуация доминират идеалисти, че някой иска "чиста и свята република" - всичко е подплътено с предизборни сметки и материални ползи. Визитите при Трифонов на лидери на десните партии и други лица с добро име сред десните избиратели - не са импровизация - защото му дават възможност да се представя за анти-истаблишмент и симпатизиращ на всички срещу Борисов. 
Лесна работа, защото самият Борисов изглежда нерешителен в разграничаването си от Кой? 
Читателите трябва да знаят, че политическия ловен сезон е отворен, с участието на местни и най-вече външни сили. Никога не забравяйте френския израз - "не вярвайте на привидностите" - като ориентир в сегашната ситуация. Десни, които се правят на патриоти, или националисти, които се правят на десни. Мерете винаги и само по делата. 
Щом канцлерът Меркел и Германия най-накрая се усетиха, че са обект на фокусирано хибридно въздействие от страна на Кремъл, какво да кажем за България. Германската схема е с използването на местна опора - там са върналите се съветски немци, а у нас са русофилите, националистите и растящата руска имиграция. Макар и малки процентите на екстремните русофили, ако към тях се прибавят и имигрирали руски граждани, стават достатъчно за разклащане на държавата. 
Каква по-добра дата от 3 март за да стартира активната част от операцията по дестабилизация на страната. Финансовата схема е ясна - има ясен и проследим ресурс отвън, но той не отива пряко при местните действуващи фигури, а минава през регистрирани в България компании и посредници. За да изглежда не като външна намеса, а като вътрешна работа.
Трифонов не е централната фигура, но е важен играч. Той няма ресурс да стане това което иска - ако кандидатства примерно за президент. Но има определен апетит да бъда фактор, от когото нещата зависят. Може да изиграе ролята на Богомил Бонев - срещу съответното възнаграждение. - да ангажира и Плевнелиев /ако се кандидатира/ или други явен евроатлантически кандидат в пехливанска борба с много шоу елементи. 
Не е сам на "тепиха" - стартирали са и други подобни проекти - чиято цел е да бъдат активирани в нужния момент и да направят заслон на основния кандидат на коалицията анти-Плевнелиев. В медиите вече се спрягат достоверни имена, които логично са от ГЕРБ за да осигурят гласове от дясно и най-вече центъра.
Освен с мисията в президентските избори, Трифонов ще замести партията на Бареков за да може да се възпроизведе и в следващия Парламент модела с фрагментираната представителност, плуващите мнозинства, зависими от малцинствата. 
За да остане България разделена и неспособна за реформи е нужно тя да бъде държана в постоянен режим на нестабилност, за да не може да предприеме реформи.
Използват неприязънта на Трифонов към Борисов - но тя не е безусловна, а предмет на бизнес интереси.
Следете как институциите реагират на сигнала на инициативата "За справедливи цени на горивата", която подкрепям, защото колегите експерти повдигат за първи път завесата за потенциално движение на огромни средства, съзнателно чрез бездействието на институциите, които могат да се използват за финансиране на всякакви операции и политически проекти.
ДАНС спи. Другите служби и прокуратурата - пленени.
Куку-бенд възпява руската авиация в Сирия.
България 2016.

Няма коментари:

Публикуване на коментар