понеделник, 12 септември 2016 г.

БНР: Не са важни Василев и Пеевски, а механизмът, който блокира българското развитие

Аудио файлът е тук
Дали в изборна или в неизборна кампания, при всички положения изявленията на Цветан Василев щяха да предизвикат трусове, защото въпросите са важни. Те опират до националната сигурност, а президентската кампания е подходящо поле за разискване на тези въпроси и това изявление да повлияе на кампанията до степен тя да се радикализира – нещо, което доста сили не желаят да се случи. Тази теза разви в интервю за предаването "12+3"Илиян Василев, който смята, че наблюдаваме море от неновини, несъбития и съпътстващи скандали, които избухват, само за да подтиснат и дебата в президентската кампания, и казаното от Цветан Василев.

Това, че Цветан Василев е грешен, не е основание ние да не вярваме на онова, което казва. Той го казва по начин, по който не само звучи достоверно, то е достоверно, подчерта Илиян Василев. По думите му, онези, които твърдят, че Василев прави манипулация, подценяват интелигентността на българския избирател:

Той говори неща, които всички знаем, но понеже дълги години е бил в кухнята, най-накрая по стандартите на мафията един мафиот се разприказва. Той звучи достоверно и описва един механизъм, за който ние се догаждаме, а той го разкрива отвътре.

Дали е кръгът "Монтерей" или не, това са хора, които, схематично представени, контролират процесите в България през целия преход. 

Това, което е важно, е не толкова Цветан Василев и Пеевски, а да се разкрие механизмът, който блокира българското развитие. 

Според Илиян Василев, една част от играчите започват да се чувстват дискомфортно и нервни от разкритията, затова гледат да потиснат медийно случая чрез метода на насрещния пожар:

Това са хора, които не правят бизнес като Стив Джобс, а хора, които зависят изцяло от свързаността си с държавата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар