вторник, 13 септември 2016 г.

Лоша игра, лош замисъл, лоши изпълнители - по повод на "смяната" на българския кандидат

Не, не искам моят министър председател да изглежда неуверен и плах. Какъвто и да е - той е министър председател на моята страна.
Как е възможно да се разиграва този театър със смяната на кандидатурата и да се вкарва в употреба името на еврокомисаря Георгиева в публични експромти?
Да даваме възможност за поредния студен душ и публично унижение от Москва?
И да говорим откровени небивалици, че ако Бокова била кандидатура на ГЕРБ щял да я оттегли? А чия кандидатура тогава е, след като е гласувана от правителство и премиер на ГЕРБ? Къде е партньорът Първанов сега? Значи е на Реформаторите? Ако Бокова е кандидатура с неясен инициатор, как така е гласувана от българско правителство? Ако е с ясен, как БСП, ДПС и АБВ - тоест кръга Пеевски - определят дневния ред на това дясно правителство?
Това е продължение на въпроса на Трайков - какво прави Овчаров като представител на дясно правителство в руската фирма Лукойл-Нефтохим? Прости въпроси - отговори няма.
Нали Борисов отрича да е другия "клан", който управлява държавата?
Такава излагация не си спомням скоро да сме преживявали.
Във вътрешната политика Борисов умело борави с медийни "течове" за да пробва реакции на решения в които не е уверен. Защото знае, че ще му се размине - с този контрол върху медиите. Вижте само какво мълчание на телевизиите има по темата за разкритията на Цветан Василев - като при Живков. Няма отразяване, няма събитие. Простете, но това е все по-втвърдяващ се "мек" авторитаризъм и което е странно с център извън правителството.
Никой няма усещането, че Борисов е зад кормилото. Уж се договаря, е те постоянно го поставят пред свършени факти. Той се договаря, те го държат постоянно отговорен за своите грешки и алчност.
Вече предупредих - кръгът Пеевски прилага спрямо Борисов същата схема както срещу КТБ.
Подобни импровизации на тема, която пряко касае достойнството и престижа на България са недопустими в международните отношения.
Всичките тези процеси са дискретни движат се по каналите на българската дипломация и си остават там за да се пазят честта на кандидатите и най-вече на българската държава.Сигурен съм, че моите колеги дипломати и министерството на външните работи няма никакво отношение към тези неумели действия.
При всички правителства все пак там има професионалисти, които знаят правилата на играта.
Кому бе тази безумна идея да се пуска "партенка" в медиите и да се създават очаквания и сега хората да са гневни, защото за пореден път са излъгани?
Както каза днес френския посланик - слабоумието не е проблем, освен ако е на власт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар