петък, 19 август 2016 г.

Клуб Z: И като заваляха едни оферти за безплатни руски МИГ-ове .... - мисията на Румен Радев

Новина от сайта на Блитц : "Русия е готова да подари на Сърбия 6 самолета МиГ-29, ако ги ремонтира сама, предава белградското електронно издание "Blic", цитирано от "Фокус". Изданието се позовава на източници от сръбската военна делегация, която се завърна от посещение в Русия.
Свикнал съм на всякакви политически шмекерства. В името на истината психологическите подходи не са много различни, от тези на телефонните измамници или предолженията за безплатни услуги, които след това излизат солени.
Няма лъжа, няма измама - източникът е централен за руската пропаганда у нас - пеевският сайт Блитц.
В контекста на причините, заради които Първанов предложи Румен Радев за президент, очаквайте това да е ключова опорна точка в кампанията и на Радев - с която да развива тезата, че има съвместима руска писта!? за нашето атлантическо членство и да омайва електората, но най-вече за да се разгръща активна лобистка дейност и да предотвратят на всяка цена закупуването на западен изтребител. Там накъде е и смяната на министър Ненчев..
Ще се предлагат "безплатни" самолети, безплатни поддръжки и всякакви други "безплатни" далавери само и само да не купим западни самолети. Затова им трябва паника, истерия и тотална психологическа война, която да доведе до дестабилизация на страната и блокиране на процедурата.
Това е достатъчно - защото ще си останем с тези МИГ-ове, а там сагата е ясна. Пропагандната вълна ще се разгърне на всеки етап от търга за закупуване на самолети - първановци, ниновци, атакисти, националисти - ще истеризират публиката с подобни "разкрития" за пропускане на "келепира".
Не им трябва Вие да вярвате в това което Ви говорят, а да се разколебае вярата в това, че вършите нужното и правилното като провеждате търга и пътувате по пистата, която ще Ви отведе до нов западен боен самолет и до нова авиация.
Като разчоплите "безплатността" в тези медийно балони, ще видите разбира се, че има дребен шрифт и тонове допълнителни обвръзки, които удобно се премълчават. Ще излезе примерно, че самолетите са ремонтирани от втора употреба /за което ще трябва да си платите кеш и то с премия/, че ще останете да плащате през годините за задължителни поддръжки, които струват доста повече от западните аналози, че МИГ-овете харчат много повече гориво, че са тотално непригодни да действат като част от НАТО-вска авиация, че въоръженията които могат да носят са препоръчително руски и т.н.
Истината е, че корпорация МИГ се намира в отчайващо състояние, не само защото преди години Кремъл заложи на Сухой, но и защото те на практика нямат достатъчно поръчки нито от военния бюджет на Русия, нито от чужбина. Тъй като не могат да осигурят средства от собствения си бюджет, мобилизират хора като Първанов да намерят поръчки от чужбина за да поддържат "във въздуха" сгромолястващата се някогашна гордост - корпорация МИГ.
Ако не сте разбрали, това е новото амплоа на бившия ни президент - Шрьодер, в умален вид - политически лобист на руските интереси, в това число икономически и търговски, у нас. Той друга перспектива няма, нито лично, нито чрез АБВ или Парламент.
Уж експерт бил новият кандидат за президент на БСП и АБВ, пък нито веднъж не се постара да разбере - не Кремъл предлага самолетите, а корпорацията МИГ за да се поинтересува как стоят нещата там - защото ако не са добре, рискът от бизнес, като им поверяващ собствените си пари е огромен.
Какво му е на Първанов - харчовете и дългът по Белене си е на всички, хотелите са лични.
Както стана ясно - Румен Радев има важно и конкретна мисия - да обслужи потребностите на свързаните с Русия българския оръжейни търговци за да не допуснат, заедно с Първанов и Нинова, 5-те милиарда лева да отидат на Запад, а не към Москва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар