понеделник, 7 септември 2015 г.

ViVesti: „Епицентър“ на пропагандната и информационна война

Както казах при пошлата драматургия с края на вестник „Преса“, скоро чакайте новите проекти. Смъртта на Преса беше елементарен трик за да се покрият кредити, които никой нямаше намерение да връща на КТБ и да останат парите в тези, които са взели кредитите за да стартират нови проекти се появи Епицентъра и Института по анализи.

Това коментира дипломатът и икономически експерт Илиян Василев във Фейсбук. И успокоява:
„Не се тревожете – ще има хора които да поръчват и статии и анализи, което е законен начин за финансиране от задкулисието. Но това което казват на всички със заглавието Епицентър е, че се готви политически земетръс – те затова и стартираха веднага, и това е процес в който тази група разчита да играе ролята на епицентър на пропагандната и информационна война. Земетресът трябва да преструкрира политическото пространство и да легитимира новата „коалиция“ след изборите. Междувременно ще обслужат съответните политически сили в кампанията за местните избори“.
При фалита на в. „Преса“ Илиян Василев в блога си детайлно обясни начина, по който това ще се случи. В коментар от 30 юли под заглавие Друг прочит на затварянето на ТЕМА, Преса и т.н. – играта с фалитите той пише:
Не се изненадвайте ако скоро време започнат дасе появяват нови медийни проекти – с друго име, с условно чисти баланси и които ще стартират също с кредити, тъкмо навреме за следващите избори и политически кампании. Бъдете сигурни, че са се подготвили адекватно с отвеждаща вниманието кампания. Медийните дружества не са банка, няма ограничения човек да започне наново въпреки, че е бил собственик на фалирало дружество. Играта с фалитите за замитане на следите от невърнатите кредити тепърва започва. Жалко за редовите журналисти -но богопомазаните ще се възкръснат скоро. Подготвят се нови медийни проекти, включително електронни и интернет базирани, с пари от вън. Просто един месец почивка. И кредиторите на КТБ ще загубят, както и данъкоплатци, акционерите и всички други освен корпулентния и „основния свидетел“, както назначените „собственици“. Те не губят нищо.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар