сряда, 28 март 2018 г.

Министерството на външните работи обезмисли членството на България в НАТО

Младият кадър на ГЕРБ във външно министерство заместник министър Георгиев, очевидно има още много да учи в дипломацията. Младостта не е порок, изнесеният от него проблем не е първично негов, той просто обслужва медийно позицията на Борисов и на съветниците му.
Страшното е, че тези люде дори не си дават сметка в какъв трап вкарват България.
Искали още доказателства. Да видим.
Докладът който Великобритания е предоставила изглежда достатъчен за 24 страни, за Борисов не е. Ако не са му дали пълната версия, сам си е виновен, не му вярват. Докладът е от 23 страници, в него, според британски източници, има много чувствителна информация. Ако човек не иска да намери основания да се присъедини, дори решение на британски съд няма да убеди. Ако Борисов не знае значението на думата доверие и солидарност, значи напразно е пропилял и своето и времето на народа, докато е бил на власт.
Господин премиер, когато съюзник иска от нас солидарност, и особено когато става въпрос за употреба на химическо оръжие - за пръв път от Втората Световна Война, истинският партньор не поставя под съмнение мотивите, доказателствата или целесъобразността на действието, което очакват от нас. Това е същността на член 5, макар и формално Великобритания да не се е позовала на него, като основание да търси подкрепа. България има достатъчно аргументи да се присъедини, особено ако си припомним базисни факти:
1.Установен е видът на химическото оръжие. Ако тук Борисов не вижда достатъчно доказателства, значи неусетно е станал по-голям капацитет и от най-големите ни съюзници или има достъп до различна или по-скоро насрещна информация от Москва.
2. Русия има и мотивите и ресурсите и миналите практики. Ако Борисов иска повече доказателства, значи е отсъствал от света през последните години. Да напомня поговорката, ако една птица изглежда като патка, кряка като патка и ходи като патка, значи вероятността да е патка е много голяма.
3. Това е война, да студена, да информационна, да пропагандна, която не НАТО, а Русия разпали. Всичко започна от Крим, но не свършва с Крим. Русия атакува тотално и навсякъде - и САЩ изборите, и Брекзит, на практика всички избори в големи и важни за нея страни, включително у нас са с нейно активно участие.
Да припомня ли плана Решетников и плана за спечелване на изборите, който той предаде на лидера на опозицията Нинова, с който сте запознат.
Господин Борисов, още не сте дали отговор срещали ли сте с него в края на февруари 2016 година? Може би там е заровено кучето и обяснението защо Ви е страх да се присъедините към съюзниците ни. Те очакват от Вас минимален жест - за да знаят, че ако утре агресията на Путин ескалира ще може да разчитат на България. Макар че, ако питате мен няма на какво да разчитат - след близо девет години Ваше управление - армията ни я няма, нямаме нито боеспособен флот, нито ВВС, нито служби. Ако не са партньорските служби да ни казват от време на време какво става у нас, ще си останем слепи. И това не е станало случайно, не е природно явление, а резултат на съзнателна политика на ментална капитулация, докато се хвалите с ниския дълг, стабилността и резервите.
Толкова сме слаби, че без съюзници ще вдигнем белия флаг в първите 24 часа на атаката срещу нас, още преди да могат да ни помогнат. И пак разчитаме на съюзниците, които днес пренебрегвате.
Солидарността се разбира като автоматично действие, без нужда от кандърми, особено когато 24 страни реагират по един и същ начин, а не да се прави преглед за достатъчност на доказателствата, в които като меню да си избираме какво да поръчаме и какво да вземем. Автоматизъм на подкрепата и доверие - без тях - няма нито НАТО, нито ЕС.
С това си действие Вие извадихте ментално България от съюзите в които членувате.
Зная много, дори повече отколкото ми се иска, за механизмите за обвързване на българския политически елит чрез корупция от Москва, зная и за свързаността с руските специални служби
Да попитам тези "мастъри" на дипломацията, какви доказателства получиха от Ердоган, за да експулсират осемте негови политически противници, за които няма сведение дали са живи или не? Действахте автоматично, щом Ви го поиска "приятеля Ердоган", по "висши" политически съображения, такива каквито не смятате че има в апела на Великобритания?!
Какви доказателства получихте от Путин, че Русия няма нищо общо с убийството на Литвиненко, на Березовски, на Глушков, в отравянето на Ющенко, а сега незавършеното убийство на Скрипал и невинната му дъщеря? Но този Ваш комсомолец във МВнР вярва, защото изборът на пронатовската, проевропейската ви партия е за солидарност с Путин - да, както и да го увъртате, до там докарахте нещата. Като махнете всички медийни опаковки и политически заклинания остава точно това - про-путинска ГЕРБ.
Самият факт, че единственият посланик у нас, който Ви защити е руският!? Това казва всичко.
Ако има нещо за което да се критикува Тереза Мей е, че очаква солидарност, а не предприема достатъчна ярки стъпки за противодействие на руската инвазия. Оказва се - Кеймбридж Аналитика е съдействал за Брекзит, а това е официална политика на правителството на Мей - ето тук виждам двуличие. Да се откаже Мей от Брекзит, защото е под руско въздействие. Това е "мъжки" разговор със съюзник.
Да изгонят руските олигарси, защото проблемите ни не идват от руските агенти в посолствата, а от тези извън тях. И ако Британия не иска да се лиши от руските пари, защо Борисов да бъде различен? Ето този аргумент трябваше да изтъкне младия Георгиев.
Нека припомня, че само идеологически заслепен човек може да приеме, че на този етап от разследването може да има "достатъчни доказателства за вина" и осъдителна присъда от британски съд. Още по-идиотско е, че дори и да има такава - както беше по казуса Литвиненко, - Москва пак не даде Луговой, а го назначи за депутат - като награда за свършената мокра поръчка.
Ако не виждате "местни" доказателства за да изгоните руски дипломати агенти - значи ДАНС е руска служба. Защото целия свят знае - за работата на руските спец служби у нас и от нас в региона. Това което редица западни наблюдатели казват тези дни - броят на руските агенти у Вас е толкова голям, но не в посолството на РФ, а в българския топ политически елит, че ако тръгнат да разплитат чорапа, трусът ще бъде непоправим - президент, премиер, прокурор, вицепремиери, лидери на парламентарни групи - агенти на руско влияние. Дори да преувеличават, това е репутацията на България под Ваше управление.
Да, Гърция може да си позволи да прави каквото си иска, но тя няма зад гърба си историята на кандидат 16-та република на СССР и на тотална сервилност спрямо руските интереси. Дори Орбан и Земан не си позволиха да се раграничат от Запада.
Ето пример за свързаност чрез корупция между България и Русия. Христоматиен.
Изобщо запомнете политици от ГЕРБ, ще се удавите в този казус и единствената причина да оставате на власт е инерцията.

1 коментар:

  1. За съжаление чного неприятни истини.Те обясняват и последните места по всички критерии в Европа.Обесняват и корупцията срещу която не се вземат мерки.Лошото е че засега не се очертава политическа алтернатива.

    ОтговорИзтриване