събота, 16 април 2016 г.

Хотят ли русские видеть Бокову генсеком ООН?

Неприкритият начин по който от Кремъл подкрепя Ирина Бокова е сигурен признак, че не желаят нейния успех. По-скоро желаят да демонстрират влиянието си и контрола върху кандидатурата и и силите, които стоят зад нея у нас и в зад граница. Ако желаеха тя да спечели, щяхме да го разберем след избора - много по-тънка игра, много по-сложни схеми и "хибридна подкрепа". В тази изострена обстановка и конфронтация между Запада и Русия ярката демонстрация на подкрепа ми напомня на песента на Роберта Флек в перефраза - убиват ме нежно с тази подкрепа.
Утешителната награда и много по-важното за Москва е Бокова да играе за президент и там е съсредоточен основния акцент. В този проект са впрегнати всички от ляво до дясно, които направиха пътека до руската столица. Те ще играят с една реална кандидатура и много мюре-кандидатури.
Не съм сигурен и дали самата тя не си дава сметка за това, което прави "мисията ООН" просто подготовка за по-важната задача.
Което ще бъде жалко, защото тя има още мандат като шеф на Юнеско.
Поредната илюзия на нашите леви, че могат да разчитат на Москва. Поредното разочарование. Да бяха прочели Димитър Благоев и Георги Кирков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар