петък, 7 април 2023 г.

Рецептата на Борисов - всички във властта. Кой ще бъде в опозиция?

 ГЕРБ и Борисов, донякъде успешно, се опитват да прехвърлят отговорността за съставяне на правителство на ППДБ, и медиите като папагали повтарят тази мантра - демек криза, дълбока, ужас и трябва всички да се обединят. Всички на власт, никой в опозиция.

Защо това е перверзия и логическа и политическа, да не говорим морална и ако стане би довело да смъртта на демокрацията у нас и в частност на ПП и ДБ?
Идеята на всеки избор е избирателят да избере по-добрата според него версия, кой да бъде първи и да състави правителство, но да остави и някой в опозиция за да го контролира и докато е в опозиция на развива алтернатива? И ГЕРБ бяха избрани /отделна тема доколко честни и легитимни бяха техни избори/ именно защото народът избра тяхната версия за начин на управление, повече стабилност и повече пунтамара като Промяна, и като личности, и като заявление и политики, и като морал, ако щете. Помните "кадрите" на Борисов от екрана как громяха ППДБ и казаха, че са аматьори, че не разбират и че само те могат. Е, избирателят им повярва /отново повтарям в рамките на нечестни избори/, и им каза, вие можете, действайте. Лейтенантите на ББ не казаха, че на всяка цена искат да работят и да споделят отговорността с "аматьорите", напротив - могат всичко сами.
В този смисъл въпросът е може ли и трябва ли ГЕРБ да бъде освободен от отговорност да състави правителството, което може /защото няма съмнение, че извън ППДБ всички други партии в Парламента са склонни да работят с него и така се получава мнозинство от 176 гласа !? или всички трябва да кандисат на Борисов и да се състави мнозинство, което той иска /като в някакво предаване за политически ерген/, за да може да изпере имиджа си и да приключи темата с отговорностите - и така да ликвидира завинаги шанса България да се измъкне от блатото на Системата, която той наложи и която се обслужва от всички власти - съдебна, политическа, бюрократична, ако щете дори манталитетна, скрепена с корупция на всички нива. Да напомня ставащото у нас и корупцията не са картина, която може да съзерцаваме от страни, а вирус, който ни убива и въпросът е или умираме или лекуваме.
Борисов не предлага лечение, предлага да преминем в тълкуването на корупцията от пандемия в епидемия, или по-скоро хронично заболяване, което постоянно да източва сили и ресурси в развитието ни, за да храни паразитите. Той предлага всички да бъдат в кюпа на властта и да се заметат под черга греховете и пороците. С това хронично заболяване ни се гарантира последно място по всички показатели в ЕС, което е доказано от годините му на управление.
Дори да приемем, че той е искрен и иска да управлява този път честно и почтено /на това над 65 процента от населението би се изсмяло - така тръгнаха и протестите/, кажете ми кой от истинските си партньори в задкулисието ББ е готов да загърби в името на новата "честна" коалиция. Да, да загърби, защото иначе всичко ще бъде неискрено, пошло, дори подло, - Доган и Пеевски ли, Гешев ли, Радев ли, Кирил Добрев ли, Таки ли, Маджо ли, Пашата ли? Бракът с Борисов върви с тези тежести и "деца" от миналите му бракове, които си остават негова отговорност и същност.
Само "кръгъл" идиот може да повярва в подобно прераждане. Докато официално се бракосъчетава с ППДБ /ако стане неговото/, ще си поддържа каналите и ще реализира схемите, които вече имат продължение - готвят Турски поток 2 /през Турция да внасят руски газ/, готвят дерогация за Росатом, ще пазят Лукойл в момента в който корупционните потоци отново потекат към тях. Нямате идея с колко мафията в момента забогатява от контрабандата на руски стоки през България и тези канали са същите и същите хора ги управляват както са канали за трафик на наркотици, хора и прането на пари.
Вие искали да живеете в този кошмар?
И какво предлагат на ППДБ, да играят ролята на Ванка Дурачок и на димна завеса.
Запомнете веднъж и завинаги - проблемът на България, поради който тя не може да продължи в развитието си по модела Борисов, е че е прекалено голяма паразитната и егоистична класа, която използва общите ресурси и усилия, за лично или групово облагодетелстване. Няма баланси в управлението, няма противожест на Борисов, и ако се лишим от ППДБ като антитеза, отиваме на дъното за дълго, ако не завинаги.
Тоест ББ иска сега да се съгласим на неговия политически рекет, да свикнем, да продължим с неговите преразпределителни мрежи на благоденствие и сигурност, които родиха най-голямото социално разделение в Европа и най-голямата бедност. Това ли искате?
Именно защото в българския политически живот няма противожест на Системата - тя контролира партиите в Парламента извън ППДБ, в съдебната система - прокуратурата която просто блокира изчистването на организма от гнили части / и ББ е върховния жрец на тази Система, няма сила, която да го накара да и изневери, и да се лиши от Гешев или такива като Гешев/, от калинките в държавната администрация и медиите, които държи на къс повод.
Относно изборите, също трябва да се каже - защото в покварата си те лишиха и изборите от легитимност, особено след като вкараха хартиените катализатори на манипулацията за да получат този резултат. Виждате какво стана - вижте им секционните протоколи, вижте контролирания вот, който вкара в последния момент ИТН, който преля към ГЕРБ за да може да изпревари ППДБ, и т.н. Това честни и легитимни избори ли са според вас?
Ако сега не кажем на висок глас, че "царят е гол" и изборите не са честни, от което следва че са нелегитимни, следващият път ще направят същото, само че в по-големи размери. За това е важно да се тегли червената линия на допустимост и търпимост. Баста!
Иначе изборите стават поредния елемент от парламентарната декорация, която възпроизвежда Тяхната власт и обрича България.
Eто защо Борисов трябва на всяка цена да има опозиция, за да го контролира и него, и мрежите му на влияние. Това е държавническото и отговорно поведение към България и българските граждани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар