вторник, 13 февруари 2018 г.

Русия отново натиска за оръжейните лицензи - за предателството вече няма граници

Макар, че се надявам това да не истина, с това правителство , с този министър на отбраната, с този министър на икономиката - вече всичко вярвам че е възможно.
Признаването на правата на Русия над оръжия произвеждани по лиценз даден от времената на Съветския съюз е равносилно на предателство. Това не си го е позволявало нито едно правителство, нито на ОДС, нито на НДСВ - питайте Лидия Шулева, нито дори тройното правителство.
Какво обяснява сегашния нов опит - промяната в конфигурацията на правителството - намесата зад кадър на Доган-Пеевски, които след като не можаха да получат златните хапки от оръжейната ни индустрия сега търсят посредническа комисионна през Русия. Каракачанов е известен пасив на националната ни сигурност - сравнете боеготовността на армията при Ненчев и днес. Само движение надолу.
По-важното е, сигурен съм, че руснаците правят "обвръзки" т.е. разчитат на нещо, което ние много искаме - и това вероятно е продължението на Турски поток през България или Белене. И ни натискат на принципа - ако не кандисате за лицензите, няма Турски поток/Белене. Логиката в такъв подход е тотално сбъркан - те не могат с нищо да ни притискат,  освен ако зад схемите не се крие крупен олигархичен интерес. А това е повече от вероятно.
В същност какво толкова, ще ни вземат оръжейната индустрия, точно както ни взеха медиите, отбраната  - стойте в къщи и слагайте лайкове във Фейсбук и не протестирайте.
Това е по-лошо от робството преди 140 години.
Да напомня на "идиотите" - тези лицензи са с отдавна изтекъл срок. Не си спомням Украйна да има лицензи, или който да е било и да му пука.

Няма коментари:

Публикуване на коментар