събота, 26 ноември 2016 г.

Нинова или Решетников - дума срещу дума ? Последната линия на защита - отричане на очевидното

Излъченото интервю на Леонид Решетников, взето от Георги Коритаров в предаването "Свободна зона", въпреки усилията да бъде потиснато информационно, няма как да не предизвика политическа сеизмика.
Отначало се опитаха да принизят неговото значение - пенсионер, не знае какво говори. След като стана ясно, че ръководения от него РИСИ е цивилната или открита част на Службата за външна разузнаване на Русия, която обслужва информационно и аналитично всички топ нива в руското ръковоство, започнаха да търсят обходни пътища. И това което видяхте снощи при госпожа Нинова е последния рубеж на защита - отричането на очевидното.
Вие на кого вярвате за срещата и за обсъждането на кандидатурата на Радев - на Решетников или на на Нинова? Принципът отричай до последно е стар комунистически метод за справяне с психологичекия стрес породен от дилемата между действителност и действия.
Но членовете на БСП имат друг проблем - на кого да вярват - на съветския другар или по-малкия брат, в случая сестра?
В мафията последната линия на защита е отричането на фактите, докато се стигне до положението "моята дума - срещу твоята". И тогава съдът се обръща към т.н. circumstantial evidence - косвени доказателства.
Да видим.
Забележете, че в интервюто Решетников не само потвърди за пореден път факта на срещата, но той даде изключителна подробност - това, че към момента на срещата си с Нинова тя е признала, че не се е познавала с генерал Радев, като е споделила бъдещо намерение, което се реализира. Това той няма откъде да знае, освен от самата Нинова.
Ако си спомняте разказаната от самата нея история за отношенията им с генерал Радев - едно към едно съвпада с тезата на Решетников.
Да видим и по-общите развития като доказателства, че Решетников отразява достоверно процеси, намерения и планове на Кремъл, които се реализират при посредничеството на новия президент, БСП и неговия лидер.
Изтече информация от Позитано, че привикват "президента на всички българи" на форум на БСП, която спешно бе заметена с уволнение на .... пианиста - техническия сътрудник. И за децата е ясно, че програмата се прави от нейните колеги по изпълнително бюро, а те трудно ще тръгнат да импровизират. Това отново е контекста на достоверността на нейните думи и съвпадението с нейните дела.
Новият руски посланик казва, че веднага щом дошъл и кабинетът паднал, флиртувайки, че няма общо с това, но изрично подчертавайки, че ще работи с новия президент Радев /като, че ли посланик има друга алтернатива/, без да спомене правителство и Парламент.
Прокуратурата отново прибягна до политически репресии /Ненчев, Москов/, което се вмества в това, което Решетников каза, че в България е нужна "зачистка" на прозападния елит.
Националистите и трафикантите /те са свързани по метода Атака-ДПС/ провокираха "бунта" в Харманли /за да потиснат информационно скандала с Решетников-Нинова-Радева/,
Борисов налага нов договор с МИГ-29, а проектът за модернизация и покупка на нов самолет е на "трупчета" - всичко което потвърждава духа на казаното от Решетников и тезата, че Русия е успяла да предотврати и отложи за неопроделен период излизането от зависимост от руска бойна техника - скрита предизборна теза на генерал Радев и устойчива теза на БСП и нейните генерали.
Направете си труда и вижте хронологията на визите в Москва, на среща у нас за която Решетников говори, на датата на която Нинова обяви, че се срещнала и след което обявява за издигането на генерал Радев за кандидат на БСП.
И още нещо много важно - нали не мислите, че след като тя не го е познавала, ще се реши да го предложи за кандидат за президент само с една среща? Или по-скоро други кръгове, които са го познавали добре /сред тях и външни, за които Решетников подсказва/ просто са я били убедили и формалната среща с Радев просто е потвърдила вече взето другаде решение? Или пък, че Радев е бил изненадан.
И на този фон Нинова отрича, че се е срещала с Решетников, въпреки подробностите и конкретиката, която руския генерал от разузнаването даде? Как да не си спомним за големия Петко Бочаров - "да, ама не".
Тя играе ва банк и разчита, че руският генерал няма да натисне до край и изобличи лъжата и, защото ще срине нейната кариера, а без БСП планът за политическо завладяване на България през парламентарните избори е обречен. Доколкото разбирам това е естеството на "консултациите", които са проведени през последните дни между Москва и София - Позитано.
Знаете ли кое е най-странно - ГЕРБ мълчи по въпроса, след като темата за интегритета на лидера на БСП е от ключово значение и повод за конкретни политически действия? Подобно джентълменство може да има само едно обяснение. Остават неизвестни имената на другите лидери на партии, които са се срещали с Решетников? Да не би лидерът на ГЕРБ да е сред тях? Или на АБВ? Или на националистите? Журналистите питат плахо? Медиите, с малки изключения подминават темата и ни занимават с реалити формат - Борисов отиде в Харманли, Борисов се върна от Харманли, Борисов отново отиде в Харманли, Борисов се срещна с хикс, игрек, зед и т.н.
А полицаите бият за назидание на българите - да се сещат и да не протестират.
Ако им сменят ориентацията.
Да ми казвате, че Решетников, шефа на "аналитичния щит" на Русия, която е пленила моята родина и партийни шефове в нея, не знае или не казва истината?
Теоретично всичко е възможно, но ако една птица квака като патка, ходи като патка и изглежда като патка, то вероятността да е патка е много голяма.

4 коментара:

  1. 'Знаете ли кое е най-странно - ГЕРБ мълчи по въпроса'...не виждам нищо странно, защото ГЕРБ и БСП са били винаги в синергия. И тази синергия е пагубна за България, защото няма алтернатива. Борисов явно "продаде" президенството с цел запазване на изпълнителната власт. Не случайно основния враг на ББ е създаването на нова дясна алтернатива и не случайно става и ляга с оплюването на Радан Кънев.Затова е крайно наложително и съдбоносно за България създаването на алтернативен десен проект. Работете за това , г-н Василев, този проект се нуждае от интелект и авторитет!

    ОтговорИзтриване
  2. Г-н Василев,според Вас с каква цел Решетников е толкова словоохотлив по отношение на срещите си с Нинова и с "други" партийни лидери? При хора като него нищо казано не е случайно, не е плод на необмислено хрумване.

    ОтговорИзтриване
  3. И двете оставки на Бойко Борисов са твърде съмнителни!Дали го е съветвал някой,можем само да гадаем.Иска ми се да вярвам,че не е съветван от чужди съветници.Но действията му подкопаха доверието на хората в ГЕРБ,и ми се струва че на следващите парламентарни избори могат да не бъдат дори втори в класацията!А както знаем,в природата празно място не остава.От кой ще бъде заето?БСП,ДПС,патриоти...чакат реда си!Трябва да се намери обединител на дясната идея,за да не се реализират идеите на Решетников и сие!

    ОтговорИзтриване
  4. В политиката има един огромен риск, от който никой не може да избяга: самозабравянето. Това е особено валидно, когато даден политически субект успее някак да постигне тоталитарна (или доближаваща се до тоталитарната) власт.

    Кремълският елит влиза в стадия на очевидното самозабравяне. Освен от исторически присъщата им склонност към великоруска грандомания, те са подтикнати да се самозабравят и от това, че напоследък успяха да реализират успешно много хазартни ходове.

    Точно на това самозабравяне отдавам готовността, с която някой като Решетников се появява в интервю по българска телевизия и спокойно говори точно такива неща. И то не в централна, а в малка българска телевизия, и то в предаване като това на Коритаров, което се слави с инквизиторския подход на водещия.

    Това е посланието на кварталния бабаит: толкова съм всесилен, че мога да върша каквото си искам, и никой нищо не може да ми направи. В случая: даже да ви кажа нещата точно както са, толкова добре сме си направили стратегията, че никой не може да ни попречи.

    Вие сте туземци, а ние сме тези, които ви управляват. Свиквайте, защото оттук нататък ще бъде така. Това каза Решетников.

    Същото послание се съдържа и в куп други изказвания на руски политици – като се започне от Жириновски (къде без него!), мине се през Песков, мегафона на Путин, и се стигне до оня, какмубешеимето, дето щял да ни купи и вече почти го бил направил. А, и привичната генерал-губернаторска поза на кремълските посланици у нас. Които говорят с леката досада на божи наместници, достатъчно добронамерени и любезни да осветлят паството по нЕкои въпроси, въпреки че подобни занимания са под достойнството им.

    Тоно така звучеше и Решетников: той не отговаряше на въпроси, той уведомяваше и инструктираше. С тиради, определени от самия него; очевидно считаше водещия Коритаров само за някакво задмикрофонно устройство. (Всъщност, на мнозина такова поведение едва ли е направило впечатление, тъй като многократно сме го виждали от нашия любим на цял народ премиер в оставка...).

    Лирическо отклонение: някой да прави аналогия с някои „осветлявания“ от родни източници? Например за порциите, за обръчите, за летящата чиния, за това дето купуването на гласове било европейска практика...? Както се казва, не можеш да сбъркаш школата.

    Точно това самозабравяне на кремълската клика е и шансът у нас да се показва и подчертава непрекъснато истинското ѝ лице. Доколко това може сериозно да попречи на плановете им, не знам. Но при всички положения може да ги затрудни. И трябва.

    ОтговорИзтриване