събота, 19 ноември 2016 г.

Решетников опровергава Нинова за операцията по "връщането" на България в орбитата на Москва


Събитията, които се развиват у нас следват чужд сценарий. За това предупреждавах многократно, включително и за това, че външни сили успешно манипулират гнева на българския избирател от неслучилите се реформи при управлението на кабинета Борисов и стъпвайки върху политическите амбиции на своите "идейни" агенти на практика реализарат сценарий по излизането на България от ЕС и НАТО. Отричането на този факт е част от играта, която отчита, че на този етап настроенията на преобладаващата част от българското общество - близо две трети - са в полза на европейското и атлантическо начало и прякото поставяне на въпроса ще попречи на тези сили да дойдат на власт. А властта е основния инструмент за промяна на нагласите и реализация на стратегията по връщането на България в зоната на влияние на руската православна цивилизация - това е терминът. 
Зад кадър се разиграваха и продължават да се разиграват добре финансирани схеми с участието на български политици и руски агенти на влияние. 
Постоянно твърдях, че кандидатурата на генерал Радев е обсъждана от лидера на социалистите с "отговорни фактори" в Москва, включително плана за действия по време на президентските избори. Тази координация продължава, включително по отношение на контрола върху назначенията и политиката на Дондуков 1.
Преди няколко дни госпожа Нинова в прав текст и пред телевизионни камери отново излъга, че не е обсъждала кандидатурата на избрания български президент с хора в Москва. 
Доказателствата в обратното се съдържат в това интервю на Цариград ТВ с шефа на Института за стратегически изследвания към Президента Владимир Путин Леонид Решетников и на Николай Малинов, шеф на русофилите в България. Споделеното от тях разкрива генезиса на критично важни за националната ни сигурност процеси, включително свързаността между руския фактор и неговите представители у нас.
Предателството на БСП и на нейния лидер, за което става дума в това предаване, трудно може да намери точно определение, но със сигурност попада под дефиницията "действия против националните интереси и национална сигурност". Това е скандал с огромен мащаб, който потвърждава на операция "Връщане на България", която започна с отстраняването на президента Плевнелиев, продължи с избирането на Румен Радев за президент и се планира да завърши със смяната на властта при парламентарните избори. И на най-предубедения зрител става ясна ролята на лидера на БСП Нинова, на русофилите в тези процеси и тяхната органична свързаност с ключови фактори в Москва.
Проследете внимателно това видео - в него се съдържат много отговори на интересуващите Ви отговори. Две думи за Леонид Решетников, което в Москва се смята за водещ българското или балканското направление, като генерал-лейтант и дългогодишен ръководител на Информационното направление в Службата за външно разузнаване на Руската федерация. Фактът, че формално е извън тази служба и ръководи цивилната фасада на СВР към Президента на Русия - Института за стратегически изследвания. Това е същия бивш секретен институт на Службата за външно разузнаване, в който работят над 200 сътрудници и обслужват нуждите на руското разузнаване - по израза на самите хора от института "аналитичния щит на Родината". Този институт обслужва нуждите не само на президентската администрация, но и на Министерството на външните работи /МИД/ и на Съвета за сигурност към Президента на РФ. Без съмнение, това е главното аналитично ядро и връзката между руското разузнаване и официалните власти на Русия. Всяка среща с генерал Решетников, особено на български политически лица като госпожа Нинова би трябвало да бъде потенциален обект на разследване от българските служби по контраразузнаване и въшното ни разузнаване, когато е на чужда територия, доколкото са свързани с влиянието на Русия върху вътрешния политически процес.
Подозренията растат експоненциално, когато отсъства публична и изпреварваща информация от госпожа Нинова за тези контакти. Вие да си спомняте президента Първанов или госпожа Нинова след завръщането си от Москва или при посещенията у нас на хора от ранга и с профила на генерала от руското разузнаване Решетников да са правили публично достояние тези срещи? Не сте, няма и да чуете. Защото това е задкулисието в което се крие същността на политиката, намеренията и действията на ключови фигури от българския политически живот.
Почти със сигурност след изнасянето на тези факти, защитната реакция на госпожа Нинова ще бъде да принизи значението на казаното от Леонид Решетников и неговата роля при формиране на съвременната руска политика към България.
Истината е, че от изнесеното и случващото се у нас през последните месеци става ясно, че това което в БСП и в АБВ отричат е в ход - съгласувана и координирана от руското разузнаване операция по промяна на политическата ориентация на България. Помните, че Корнелия Нинова в прав текст отрече да е обсъждала кандидатурата на генерал Радев в разговорите и с отговорни руски политици и представители на руските служби. Нейната теза, че Румен Радев е плод на нейна самостоятелна инициатива, бе упорито и системно отстоявана в спора за авторство с другия участник в московската завера Георги Първанов.
Помните ли нейните думи, че тя ходи и е добре приета в Москва, но и във Вашингтон с идеята, че води "балансирана" политика. Истината не може да бъде по-далеч. В САЩ тя е била на частно посещение и никакви политически разговори "за баланс" не е водила, в Москва е договаряла действията си у нас.
Освен за двойното дъно в действията на госпожа Нинова, от казаното от генерала от СВР по време на интервюто, става ясно, че в хода на разговора е станало дума за излизането на България от НАТО - това е основата линия на интерес от негова страна, като следващ етап, доразвиващ победата на генерал Радев на изборите. Позицията на Нинова, ако въобще е допустимо политическия лидер на БСП да се среща потайно /защото официални сведения няма/ с ключова фигура на руското разузнаване, не е била, че това е недопустимо, както би трябвало да бъде реакцията на всеки български политик и патриот, с преки претенции да стане министър председател след шест месеца, а забележете, че за подобна цел все още рано. С други думи нямаме спор по крайната цел, а по тактиката - кога да бъде изведена на преден план. Разговорът с Нинова, според Решетников, се е провел през август тази година.
Според интервюиращият и Решетников било естествено Нинова да проявява "осторожность" тъй като за такъв тип открит разговор с българските избиратели - за смяната на ориентацията от евроатлантическа към евразийска - трябва да се работи внимателно и още дълго време.
Решетников не скрива задоволството си, че последвалите събития и паниката на Бойко Борисов, който подал оставка и предизвикал парламентарни избори, била "победа" за тях, макар и "промеждутъчна" - междинна, но предстоят още много боеве. Плановете са за "зачистка" /терминът е зловещ, в сталинския вариант означава буквално прочиствне - избиване/ на действуващия елит "от евроатлантически кръгове". Този елит според Решетников е "пяната" на българската нация.
Това за сведение на "обединителите" на българската нация.
Предупреждавам за слабохарактерните, това не е най-стряскащото, което можете да чуете при подобни редки откровения от страна на "хората" зад кадър в Москва, които организират и насочват стрелите на своята хибридна война към нас. Обикновено те са много по сдържани, но изглежда еуфорията от победата на Румен Радев ги е накарала да "развържат уста" и осветят процеси, които трудно излизат на повърхността.
Повтарям за да стане ясно на всеки - срещу България и с участието на български политици, включително НПО структури и паравоенни формирования, се провежда план, чиято крайна цел е изваждането ни от НАТО и ЕС. От казаното от генерал-лейтенат Решетников става ясно, че има замесени български участници и по думите му става ясно, че госпожа Нинова не е единствената.
Уж скромната кампания на генерал Радев, се оказа най-скъпоструващата, сред кандидатите, включително чрез системата от "дарения" от безработни и пенсионери, се легитимираха значителни средства. Можете да предположите откъде са източниците на тези средства. От интервюто на ръководителя на движение Русофили можете пък да разберете за какви цели се използва мрежата на организация в България.
Крайно време е българсите сили за сигурност, включително контраразузнаването и прокуратурата да разследват сигналите, които се съдържат в "откровенията" на генерал-лейтенат от службата за външно разузнаване, който е достатъчно добре информиран и реагира в съответствие с текущите задачи възложени от Кремъл.
Ето Ви още едно негово интервю, в което се допълва картината и от което става ясно, че той реализира поръчения на президента Владимир Путин.
Втората по-важна част на българската операция, както става ясно от думите на Решетников, са парламентарните избори и въвеждането на мажоритарен вот, който при съзнателно стимулирана тенденция на самоизолация, раздор в дясно и най-вече игра върху слабите места и провокирани грешки на Борисов, трябва да ни отведе след половин година до Парламент, доминиран от БСП и ДПС. Тоест планът за евразийската ни преориентация може да бъде реализиран само когато политици като госпожа Нинова дойдат на власт. Ако не Ви е ясно как ще стане, вижте тенденциите в ръста на влияние на социалистите, подпомогнати от социологически агенции, което до месец април трябва да се изравни и задмине ГЕРБ. Така, както два месеца преди президентските избори уж "всеки" кандидат на ГЕРБ трябваше да спечели с лекота президентските избори, а се оказа, че машината за победа на партията се разпадна.
И още нещо, което със сигурност ще Ви направи впечатление в интервютата, русофилите в България извеждат тезата си за исконната принадлежност на българската нация към православната руска цивилизация, с аргумента, че прабългарите са дошли от Азия?! Да сте чули нашите патриоти да възроптаят?
В нашия живот има много битки, но една стои над всичко - започната от българските възрожденци и недовършена битка за независимостта на България.
Горното за сведение на евроатлантиците у нас, много от които не съзнават, че са част от този план на Москва.


4 коментара:

 1. Споделям напълно написаното. За съжаление - твърде малко са българите, които мислят по този начин. Ако греша - е крайно време да спрем тази опасност. И аз не желая втори път да играя в пиесата, която ни се прадлага.

  ОтговорИзтриване
 2. Напоследък все повече си мисля, че недооценяваме опасността, лъхаща от североизток. Някак твърде дистанцирано разсъждаваме, защото не си даваме ясна сметка какво се случва там. А там очевидно се вихри такова промиване на мозъци, каквото самата Русия не е виждала от ленинско-сталинските времена.

  Ето две скорошни порции екранно въздействие от един друг виден кремълски шаман. Струва се да се изгледат:
  https://www.youtube.com/watch?v=0PPYgt195e8
  https://www.youtube.com/watch?v=xS-TUhP0g_I

  Първото е за Тръмп, второто – за Молдова. И двете имат само непряка връзка със събитията у нас, но за сметка на това са изключително показателни за общите външнополитически виждания на Кремъл.

  Тръмп – съратник на Русия в борбата срещу „глобализма и хегемонията“. Предстояща „цветна революция“ в Щатите. Боен съюз на левите и консервативните сили по света (нито дума за това, че ляво-дясно и либерално-консервативно са две съвършено различни оси в политическата координатна система). Посочени са поименно и съюзниците, и враговете. Прозвънва дори характерната за едновремешната сталинска парадигма теза за „вътрешния враг“ – заради чиято мудност Русия не била действала своевременно и решително.

  И черешката на тортата: едва ли не заповед към Молдова да не се офлянква, а да влиза бързо в евразийската схема. С циничното пояснение, че ако иска да се обедини с Румъния – моля, няма проблем, но само под евразийска шапка (!).

  Можем само да си представим какви са плановете по отношение на България.

  А може би не можем. Защото свикнахме да ни е спокойно и сигурно. И на никого не му минава през ум, че ако не бяхме в ЕС и в НАТО, може би сега щяхме да сме нещо със статута даже не и на Крим, а примерно на Южна Осетия. Или, в знак на добра воля между Аксарай и Кремъл, щяхме да сме отново разделени по границата отпреди Съединението. Така де, държавните граници не са това, което бяха...

  И това не е шега. Както споменах в началото, имаме много слаба представа за това, което се случва в Русия. За сериозно мнозинство от 150-те милиона руснаци всичко казано от тия двамата (Решетников и Дугин) е чиста монета. И колкото повече се разпростира систематично и тотално раздухваната от Кремъл масова псевдопатриотична психоза, толкова по-сериозно ще става това мнозинство.

  А в психозата много лесно може да се включи посланието, че има едни православни братя славяни, попаднали под либерално-глобалистко иго. Макар и да си падат малко неблагодарници...

  ОтговорИзтриване
 3. Моето скромно мнение е,че главната роля в президентските ни избори се пада на Бойко Борисов!Вярно е,че руснаците ни четат като отворена книга,и сигурно са консултирали Първанов и Нинова кого да посочат за кандидат президент.И какво от това?Ако в ГЕРБ имаше добри анализатори(а съм сигурен,че имат такива),те щяха да предложат адекватна кандидатура срещу тази на Радев.Имаха почти месец време да изберат човек,който може да се противопостави на кандидата на БСП.Но не го направиха.Лидерът на ГЕРБ посочи Цецка Цачева,и резултата го видяхме.Сигурен съм,че при един достоен кандидат,сега нямаше да говорим,че народа е гласувал така,че да накаже Борисов.Но достойният кандидат щеше да бъде излъчен при един достоен диалог с десните партии,какъвто липсваше.Сега,дори и руските анализатори едва ли имат точна представа какво ще се случва в България.Дано все пак е останал малко разум в хората,които се канят да управляват страната ни!

  ОтговорИзтриване
 4. Аз също съм съгласен с автора , но въпроса "какво да се прави" остава открит. Не мисля че фокусиране върху руската имперска политика и хегемонистки претенции е решение. Основния проблем е в ценностната система на българското общество , в което мнозинството от индивидите са готови незабавно да из търгуват в полза на личния си интерес обществения такъв....

  ОтговорИзтриване