четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Законопроектът на Пеевски - пиар плюс сметка

Законопроектът "Пеевски" по КТБ е отчаян опит и операция по изпиране на имиджа на Пеевски. Предвиденото грижливо заобикаля сделките на Пеевски по завземането на активи, финансирани с кредити на КТБ, включително печатницата, Булгартабак, Виваком и тн. Разбра, че е токсичен "актив" както в политически план - за ДПС и Борисов - тъй като на едните пречи да се доберат до власт, а на Борисов да си вършат сделките., така и в бизнес план - за партньорите му - и у нас и банките, които не му дават кредити, но най-вече в чужбина -ВТБ.
Това, което предлага е много шум за нищо, защото със задна дата нищо не може да се промени - бития си е бит, цесии цедирани, обезпеченията освободени - т.е. активите вече са в трети или четвъртие страни и освен да настъпи правна какофония и всичко да се изсипе накуп в съда /защото ретроактивността ще породи вълна от правни спорове, включително и искове срещу държавата/ нищо няма да последва. Има елементарен практичен прочит - да препятства сделките с активи,, в които Пеевски не е успял или не участва или и двете.
В същност законопроектът е написан точно срещу онова, което Пеевски се опита да направи и не успя с активите на Дунарит и се наложи да прибегне до помощта на министъра на икономиката.
След провала изобщо минава на друга по-малко рискова и най-вече публично по-скрита схема - след като не може сам, ще го прави през държавата.
Накрая се усети, че покрай него схемата със заграбването започва да се прилага масово, не може да я контролира, а за всичко е подозиран той.
И най-вече този законопроектът Ви подготвя за среща с неизбежното - масата на несъстоятелността се изпари -
Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите никога няма да си върне парите. С този закон се опитват предварително да се самоосвободят от отговорност, като насочат вниманието към Цветан Василев и всички други извън себе си..
Фейк политици с фейк предложение - малко медийно и публично позициониране преди делото и решението по закона Магнитски в САЩ..

1 коментар:

  1. Става все по-ясно,че закриването на банката през 2014 г. е имало за задача да се скрият следите на кражбите и фалитът да мине за сметка на държавата.Да видим какво ще кажат американците по "Магнитски"

    ОтговорИзтриване