сряда, 21 януари 2015 г.

Подкрепа на Иноземцев срещу Иван Кръстев

Владислав Иноземцев в остра критика на Иван Кръстев и Марк Леонард заради статията им в западни издания в което правят няколко изключително опасни и абсурдни твърдения /в горната част в дясно има линк към публикацията както е препечатана от AFP/ относно неадекватността на реакцията на Запада към Русия като препоръчват ЕС да работи и признае Евразийския съюз. Тази статия на Иван Кръстев се вписва напълно в кампанията на немски интелектуалци против санкциите и за възстановяване на отношенията с Русия, като и се признае правата върху Крим.
Миналата седмица Иван Кръстев публикува интервю за позициите на Путин на вечерята на Валдай.
Негото право е да излага впечатленията си, Но тъй като публикациите на Иван Кръстев в десни или либертариански издания минават без критичен противовес ще напиша нещо по- обстойно тези дни.
Не искам да влизам в генезиса на нещата и да правя предположения защо Иван прави тези неща. Всеки автор има право на гледна точка и съм последния човек, който ще оспорва това право.
Тъй като съм добре запознат с хората, които стартираха кръга Валдай, неговата цел и тазгодишното му издание - в което отсъстваха ярки критици на Путин (те отказаха) - си позволявам да дам този линк към анализа на един от водещите руски експерти - прочетете и сами си извадете поуките.
Добре е и Дневник и Медиапул да публикуват тази критика във Ведомости на статията на Иван, защото читателите ще си помислят, че всички в Русия аплодират идеята "западни интелектуалци" да подкрепят Путин, като от време на време го критикуват - в умерени граници. Тезата, че Европейския съюз трябва да признае и развива отношенията с Евразийския съюз е пряка подкрепа за Путин и абсурдна от гледна точка на интересите на ЕС да поддържа преки двустранни политически и икономически отношения със страните членки на ЕИС, а не през шапката доминирана от Кремъл.

2 коментара:

  1. Уважаеми Илиян Василев направо съм възхитен от вашите статии и интервюта и съм ситигнал до извода,че докато руската мечка играи в България нищо добро не ни чака нас българите. Човек като се замисли сериозно ние сме си останали в СССР. Стигам до извода как да бъде просветен българинът останал да живее на БЪЛГАРСКА земя да има и държава. Ваш Александър В.Търново

    ОтговорИзтриване
  2. Понеже няма линк към статията на Владислав Иноземцев пускам линнк с преведената статията от блога на Иво Инджев (ПРЕВОД: ВАСИЛ КОСТАДИНОВ)

    http://ivo.bg/2015/01/22/%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%86-%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82/

    ОтговорИзтриване